De nou, obrim un canal de comunicació directe!

Benvolguts nens i nenes, pares i mares i tots els amics virtuals que us acosteu a 6è mitjançant internet,
us volem donar la benvinguda de nou a aquest blog de l'escola.

Aquest any, el blog pren un caire diferent i deixarà de servir-nos de recolzament acadèmic per passar a esdevenir una eina de difusió cultural, de denúncia social, fòrum de debat, àgora o l'altaveu de qualsevol de les nostres inquietuds.
Des de l'escola hem pensat que, un cop ja ens hem acostumat a utilitzar correctament els recursos online, val la pena que comencem a fer un "tastet" del que serà la principal eina de treball telemàtica a secundària. Existeix un entorn de treball exclusiu de l'Escola Mestral que s'anomena Moodest, aquest recurs no és obert al públic o visitants exteriors (es necessita la contrassenya de cada alumne per accedir-hi). Bàsicament es tracta d'un entorn (creat expressament i de manera exclusiva a l'escola Mestral) que permet, entre d'altres prestacions, portar una agenda en temps real, fer entregues de treballs sense necessitat d'imprimir paper i des de casa, permet que hi hagi una comunicació directe entre alumne i mestre per resoldre dubtes, permet treballar en grup intervenint individualment i de forma simultània des de cada casa, permet consultar notes (utilitzant contrassenya individual i intransferible), permet també saber qui ha treballat i qui no en un treball en diferents formes de treball col·lectiu, etc...

Per tant, creiem oportú desvincular el blog d'aquest tipus de tasques i, en tot cas, començar a fer alguna activitat utilitzant el Moodest (molt més complexe i extens) a fi i efecte que tots ens poguem anar familiaritzant amb aquest entorn educatiu.

dissabte, 24 de desembre del 2011

Entrevista a David Bassa

El passat dimecres 14 de desembre, els alumnes de 6è de primària vam poder fer una entrevista en directe al Sr. David Bassa, escriptor i periodista de TV3.
Durant les classes de català vam estar fent una investigació i anàlisi de la vida professional d’aquest autor. Vam conèixer que la seva trajectòria professional passa per treballar amb la Mònica Terribas en el programa “La nit al dia” o per l’Àgora de Xavier Bosc.
David Bassa ha escrit diferents llibres d’assaig sobre història i política. Alguns d’ells molt coneguts i que han donat lloc a reportatges televisius d’èxit.
Els alumnes van estar preparant preguntes que creien interessants entorn la seva professió de periodista i escriptor que van ser revisades i seleccionades per el tutor de 6è, en Jordi Guirado.
En arribat el moment esperat, el dimecres al matí a primera hora, tot estava minuciosament preparat i es va produir l’anhelada connexió on-line via Webcams, de manera que establíem contacte visual directe amb el periodista mitjançant una pantalla de projecció de l’aula i una web-cam amb micro que ens servia perquè ell també ens pogués veure simultàniament. Cal agrair l’esforç d’en David Bassa que, malgrat que la seva agenda és molt apretada, va ser molt amable i ens va dedicar una mica més d’una hora per atendre a les preguntes que cada alumne li anava fent. Per mostrar-li aquest agraïment i el nostre afecte, els alumnes hem enquadernat degudament els treballs que hem fet entorn la seva figura i li hem fet arribar als estudis de TV3.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada